top of page

Ammattitaidolla ommeltuja vaatteita laadukkaista materiaaleista
– Suomalaista käsityötä parhaimmillaan

Ruusa Designin kevät- ja kesävaatteet on valmistettu korkealaatuisesta eurooppalaisesta pellavasta, joka tulee meille pääosin Liettuasta.

 

Pellava on ekologinen luonnonkuitu eikä sen viljelyyn tarvitse käyttää juuri lainkaan vettä, toisin kuin puuvillan viljelyyn. Käyttämämme pellava on EOKO-TEX® -sertifikaatin pellavaa, mikä takaa sen, ettei materiaalien tuotannossa ole käytetty elimistölle tai ympäristölle haitallisia aineita.

Tuotteet on suunnitellut Ruusan perustaja Nina Lahtinen ja ne on ommeltu pientuotantona Kuopiossa taitavan ompelijamme Anun toimesta. 

Siniset pellavashortsit

Suomenlampaan villaa

Ruusan syysmallisto 2023 koostuu villakangastakeista ja mekoista, jotka on valmistettu kotimaisen Saimaa Wool -brändin laadukkaista villakankaista.

 

Kankaiden villat on keritty kotimaisten lammastilojen suomenlampaista, minkä jälkeen ne on kehrätty langaksi Pirtin Kehräämössä Hiirolassa. Langat on kudottu kankaaksi Hämeenlinnassa Tekstiiliverstaalla ja tuotteet on ommeltu pientuotantona Kuopiossa. 

Saimaa_Wool_logo

"Suomessa valmistetaan villakangasta ensimmäistä kertaa sitten viime vuosisadan" – Lue lisää Saimaa Woolin tarinasta Fashion Finlandin julkaisusta

Värivalikoima

Ruusa käyttää värianalyysia vaatemallistojensa suunnittelussa. Sen vuoksi tuotteidemme joukosta löytyy täydellinen värisävy jokaiselle ihonsävylle. 

bottom of page